Обучение за фасилитатори по проект Smart Factory Hub

30 Април 2018
Обучение за фасилитатори по проект Smart Factory Hub

В периода 24-26 април 2018 г. в гр. Щутгарт, Германия се проведе обучение на фасилитатори по проект “Smart Factory Hub“ финансиран по транснационална програма Дунав, по който фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“ е партньор.

Обучението беше организирано от Университета в Щутгарт. За пръв път в проекта парньорите представиха своите фасилитатори, които ще играят ключова роля в по-нататъшното изпълнение на проекта. ИКТ Клъстер бе представляван от Анна Найденова – координатор по проекта и Тодор Митов – асистент по проекта. Фасилитаторите, бяха въведени в проекта, а след това участваха в обучение за трансфер на технологии, индустрия 4.0, иновативни технологии в производството, : 3D принтиране, интернет на нещата, автоматизация и промишлени сензори.

По време на обучението университета организира посещения на ARENA2036 – институт към университета в Щутгарт , както и компанията Cirp, където на партньорите бяха представени иновативни продукти в сферата на умните фабрики и 3D принтирането.

Покажи всички новини