Новини_
28 май

Информационен уебинар за първия отворен конкурс по проект BOWI

Уебинарът ще се състои на 04.06.2020 /четвъртък/ от 15:00 часа в Zoom. Работният език ще е английски.

Програма за информационен уебинар за първия отворен конкурс по проект BOWI

При интерес, моля да заявите участието си чрез имейл до г-н Тодор Митов - todor_mitov@ictalent.org или на телефон: +359 2 489 97 44

Повече за проект BOWI  може да немрите: https://bowi-network.eu/

 

 

 

 

21 май

ICT Cluster is ADMA's 2020 Best Performing Supporting Organisation

Having signed the Letter of Support in March 2019, the Bulgarian Innovation and Technology Hub – DigiTech 4.0, managed by the ICT Cluster Bulgaria, officially became an ADMA Supporting Organisation. One year and a few months later, our ADMA journey has been quite impressive

 

7 май

Live Stream: Blockchain for SMEs–Hype or Opportunity?

Watch the latest live stream of Digitam SME Live Series. This episode guest expert is Petko Karamotchev - DIGITAL SME expert in Blockchain/DLT/Corda and Smart Legal Contracts, Director at INDUSTRIA.

 

3 май

WEBINAR: Finding Cooperation Opportunities in Asia, Smart Cities and IoT Development in Taiwan

5th June 2020 (Friday), at 15:00-16:00 (Taiwan Time) / 10:00-11:00 Bulgaria Time
The webinar is free but requires registration 
 WEBINAR REGISTRATION AND AGENDA

 

24 април

Коментари на ИКТ Клъстер по проект на национален стратегически документ „Цифрова трансформация на България за периода 2020-2030 г.”

Във връзка с обявения за обществено обсъждане проект на национален стратегически документ „Цифрова трансформация на България за периода 2020-2030 г.”, ви представяме коментарите на ИКТ Клъстер по документа

 

22 април

Становище на ИКТ Клъстер относно процедура за подбор на проекти „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19"

ИКТ Клъстер подаде становище до управляващите органи,  относно процедура за подбор на проекти „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19", с което заяви, че е против пренасочването на финансиране от Оперативна програма „Иновации и Конкурентоспособност“.

 

 

10 април

ИКТ Клъстер подкрепя кампания на DIGITAL SME Alliance „Дигитални решения във времена на COVID-19“

ИКТ Kлъстерът се радва да се присъедини и подкрепи кампанията стартирана от European DIGITAL SME Alliance, насочена към малките и средни предприятия (МСП) „Дигитални решения във времена на COVID-19“.
Каталог на цифрови решения от иновативни МСП на http://digitalsme.eu/solutions.

 

 

9 април

Среща между ИКТ Клъстер и Столична община за цифрова трансформация на София

На 8ми април 2020 г. на дистанционна среща ИКТ Клъстер и Столична община положиха основите на сътрудничество в подкрепа на дигиталната трансформация на София.

 

 

 

 

 

 

24 март

Малките и средни предприятия трябва да получат 50% от финансирането на ЕС за иновации

99% от компаниите са МСП. На фона на кризата с корона вируса цифровите малки и средни предприятия призовават Европейския съвет за 50% квота за МСП в бюджета на ЕС за цифрови иновации, към момента те получават едва 20%. 

 

 

19 март

Kонкурс за иновационни експерименти - АgROBOfood предлага 2,65 милиона евро

АgROBOfood предлага 2,65 милиона евро за малки и средни предприятия и земеделски производители чрез първия си открит конкурс за иновационни експерименти!

 

 

 

18 март

Информация и срокове за кандидатстване по програми на Институт за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria

Информация за всички програми на Институт за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria. Награди и срокове за кандидатстване може да намерите тук.

 

9 март

Програмата EIT JUMPSTRTER с награди до 10 000 евро

EIT JUMPSTRTER е една от най-широкообхватните междусекторни програми, предназначенa за новатори в ранен етап от развитието на своите бизнес идеи, които искат да получат насоки и начален тласък за своя бизнес.Участниците ще научат как да стартират изграждането на своя бизнес в уникална по рода си междусекторна среда, направлявани от най-добрите обучители и ментори в съответната сфера. 

За най-добрите идеи са предвидени и награди до 10 000 евро.

 

 

 

 

16 февруари

Нови възможности за цифрова трансформация на земеделския и хранително - вкусовия сектор

Български Технологичен и Иновационен Център DigiTech 4.0, ръководен от ИКТ Клъстер е част от проекта и мрежата agROBOfood https://agrobofood.eu. В допълнение към съществуващите ни услуги и инициативи, сега можем да предложим на малки и средни предприятия и фермери подкрепа и възможности за финансиране за разработване и внедряване на дигитални технологии, роботика и автоматизация за нуждите на  земеделието и хранително – вкусовата промишленост.